Hopp til innhold
Besøk hos Belid

Besøk hos Belid

Rett over grensen til Sverige, og litt lenger sør, ligger en koselig gammel kystby som heter Varberg. Der har byens innbyggere blitt sysselsatt siden 1969 med produksjon av kvalitetslamper som distribueres til hele Norden. Vi har vært på besøk, og fått et flott innblikk i både produksjon, pakking og showroom.

Mari - til venstre er representant for Belid. Inger til høyre er daglig leder for fintlys.no 

Belid er en helsvensk leverandør av lamper som kjennetegnes av kvalitet, både på materialet som brukes og måten produktet produseres på. Også holdbarheten og brukervennligheten på lampene holder et høyt nivå. Vi som forhandler føler oss svært trygge på at kundene våre vil bli fornøyde når de velger en lampe som er produsert av Belid og vi vet de får en lampe de vil ha glede av i mange år fremover.

Cato - en serie lamper fra Belid

Vi har sett at Belid produserer absolutt alle deler til lampene sine selv. De designer og lager prototyper selv, de tester og forbedrer og kontrollerer. De har egne verktøymakere som lager det nødvendige verktøyet de behøver i tillegg til at de har alle moderne maskiner og utstyr som trengs for å lage alle deler til lampene de leverer. Vi har sett erfarne håndverkere med stødig hånd stanse ut plater av stål, spinne lampeskjermer til alle slags former, pusse og behandle og fargelegge. De har en egen skjermavdeling med alle slags tekstiler der de lager lampeskjermer til lampene i sitt sortiment, men også på bestilling til prosjekt. De leverer lamper til over 5000 forhandlere i hele Norden, i tillegg til at de leverer til prosjektmarkedet der de kan tilpasse lamper etter behov. Fordi det er kort vei fra design til poduksjon, så kan faktisk Belid levere nye design til prosjekt på kun tre uker!

Kontroll av metallskjermer

 Absolutt alt skjer under samme tak, fra å designe, til å produsere alle delene som trengs, til montering, kontrollering og pakking. Et enormt puslespill skal settes sammen daglig og det er mange aktiviteter som foregår på en gang. Rett og slett imponerende. Det var veldig hyggelig å være på besøk hos Belid og enda bedre å selv se hvordan en lampe blir til.

Belid kommer med noen nyheter i løpet av februar og Mars, så ta gjerne en titt her.

Showrommet til Belid på Varberg

Her kan du også bli med inn til Belid...

Forrige artikkel Når god design møter god belysning
Neste artikkel Vi feirer ett år !!!