Hopp til innhold
Enkle tips til utebelysning

Enkle tips til utebelysning

Utendørs belysning

Før du velger utendørsbelysningen til huset og hagen din, må du finne ut hvor du trenger lyset, og hva slags lys det skal være. Å dele utearealet ditt i seksjoner og vurdere behovet fra seksjon til seksjon kan være til stor hjelp. En seksjon kan være:

· Inngangsdøren

· Oppkjørselen

· Garasje og bod

· Terrassen

· Hagen

Utendørsbelysning ved inngangsdøren

Ved inngangsdøren trenger du god og funksjonell utendørsbelysning som lar deg finne veien, slippe deg inn og se trinn eller trapper. I tillegg er det viktig at lyset får deg og dine gjester til å føle seg velkomne. En opplyst inngangsdør kan også øke følelsen av sikkerhet når du kommer hjem i mørkere timer, i tillegg til at du kan se hvem som ringer på døren. Så velg enten ett veggarmatur montert ved siden av døren - eller to hvis du vil ha mer lys og symmetri. En utendørs lysarmatur justert sentralt over inngangsdøren er også et alternativ.

 

Aleria utelampe fra Nordlux

 

Lys opp innkjørselen

I oppkjørselen er det også viktig å bli ønsket velkommen av god belysning som indikerer veien til huset. Vegglamper kan installeres hvis du har en vegg eller et gjerde. Hvis du har en smal innkjørsel, kan det være lurt å bruke spotlights i bakken - spotlights kan fungere som orienteringslys. Hvis du har en bredere innkjørsel, kan du installere pullerter eller hagestolper for å vise vei til huset. Det er en god ide å belyse oppkjørselen - for din egen skyld, og fordi den har en forebyggende effekt.

Belysning i garasje og bod

I garasjen trenger du funksjonell utendørsbelysning for å finne frem, for arbeidslys og for når ting må bæres til og fra bilen. Det samme gjelder i skuret, som kan brukes som arbeidsplass, eller hvis det er behov for lys for å parkere sykkelen, eller hvis du trenger å finne noe i fryseren. Det kan være en god løsning å montere spotlights (godkjent for utendørs bruk) i garasjetaket, forutsatt at forholdene er riktige. Ellers kan du montere utendørs taklamper eller vegglamper på veggene i garasjen. Vi selger også godt med utelamper med sensor, de har bevegelses sensor og vil slå seg på når det er bevegelse i nærheten. Sensorlamper er både smart og praktisk, pene har de blitt å se på også. Nordlux har ett stort utvalg av sensorlamper for utendørs bruk.

Utvendige lys i hagen og belysning på terrassen

Vi ser i økende grad hagene og terrassene som et ekstra rom, og dekorerer dem med detaljer og bekvemmeligheter som gjenspeiler husets andre rom. Her spiller utelys en viktig rolle - en av bekvemmeligheter etter mørkets frembrudd, men også en av kos og atmosfære.

Du kan velge utendørsbelysning ut fra hva du vil belyse når du sitter ute, men også ut fra hvordan du vil kunne få en følelse av hagen fra innsiden av huset. Når de mørke stedene i hagen og rundt huset er opplyst, ser utearealet større ut og du utnytter hagen bedre.

På terrassen kan for eksempel spotlights i bakken installeres i flisene eller i terassegulvet. Dette skaper en vakker og stemningsfull utendørsbelysning. 

Hvis du vil ha en mer fleksibel belysning, kan Nordlux Kettle være ett alternativ.

Kettle fra Nordlux - Så mange muligheter!

Hos Fintlys.no finner du utebelysning i alle varianter, om du søker moderne eller klassiske utelamper finner du det hos oss. Vi har utendørs belysning fra en rekke kjente merkevarer som Nordlux, Norlys, Light-Point, Marksløjd som alle er designet for å tåle den skandinaviske vinteren. Vi har også ett stort utvalg av utelamper i kobber, noe som er utrolig lekkert på fjellhytter.

 

Forrige artikkel Belysningsguide til hjemmet ditt
Neste artikkel Gubi - designbelysning på sitt beste hos Fintlys.no