Hopp til innhold
Trender for 2017

Trender for 2017

Trendene er i stadig bevegelse og 2017 er intet unntak. Trendene henger nøye sammen med mote, interiør og arkitektur. Og vi som jobber med lamper og interiør følger nøye med for å holde oss og nettbutikken oppdatert og tidsaktuell.

Mix & Personlighet

Hjemmene våre blir mer og mer personlige. Vi tør å gå utenfor boksen og bringer med oss hjem unike ting som gjerne har en historie å fortelle. Enten du har funnet en skatt på loftet til bestemor, eller tatt med deg hjem noe spesielt fra en reise, så er det slike unike og spesielle ting vi liker å omgi oss med nå. Vi er tydelig inspirert av det etniske, og lar oss inspirere av andre verdensdeler. Vi omgir oss med ting som har en dypere mening, eller som betyr noe spesielt. Vi har gjerne vintagetepper fra marokko på gulvet, og håndknyttede veggdekorasjoner og fjærhatter på veggene. Objektene skal formidle noe, en stemning eller ett opphav. Det trenger heller ikke å matche, og det kan gjerne være store objekter du bruker for å skape et blikkfang i rommet.

Materialer & Kvalitet

Vi legger mer vekt på materialene vi omgir oss med, og det skal helst være bærekraftig og ha fokus på kvalitet. I en tid der alt lages maskinelt, så vil vi gjerne ha noe som er håndlaget og autentisk. Vi bruker mer blanke metaller, messing, sten, marmor, betong, naturmaterialer generelt og ikke minst treverk. Materialene er ekte, og varer lenge. Vi bruker betong på gulv og vegger, stenplater på kjøkkenbenken og spisebord av kraftige trebjelker. Vi bruker trefjøler og trefat som dekorasjoner, likeså marmor og betong,- både til nytte og inspirasjon. Vi bruker tekstiler for å tilføre lunhet, og helst naturmaterialer som bomull, lin og ull. Vi ser også lamper i treverk, messing, marmor og betong- og disse skal skille seg ut og være unike.

Myke former & Grafiske elementer

Den grafiske trenden er fremdeles over oss. Vi har mønstermiks, trekanter og sirkler i alt fra puter og pledd til bord og stoler. Vi er inspirerte av Art Deco perioden, som også har grafiske elementer og et noe strammere uttrykk.  Vi ser fliser i grafiske mønster, likeså tapeter, både i sterke farger men også ton i ton. Disse lar seg lett kombinere med mykere former i form av runde bord og store myke sofaer. Vi bruker runde blomsterpotter med store grønne planter, runde gulvtepper og runde puter. Myke former og myke tekstiler.  Dette er med på å myke opp hjemmet ditt, og gjøre det til et hyggelig sted å være. 

Nordiske linjer

Den nordiske stilen blir vi nok aldri ferdige med. Den er lys og lett og har rene linjer over seg. I tillegg er det her kortreist design, som også er bærekraftig og lett tilgjengelig. Vi bruker lyse, duse pasteller i kombinasjon med enkle og lette former på møbler og på dekor. Her er også lyset en viktig del av interiøret, både det naturlige men også det elektriske.

Farger

Vi tør å bruke mye mer farger i hjemmene våre nå, i kontrast til det trygge hvite, grå og beige som vi har brukt lenge nå. Vi blander duse pastellfarger med mørke og mektige farger, og er ikke redd for å male mørkt. Mørkeblått helt ned til sort er det også en del som våger seg ut på.

Design

Vi ser også at forbrukerne har et bevisst forhold til design. Vi velger oss ut designmøbler og designlamper, og er bevisste på hva vil vil ha. Det har blitt viktig for oss å hente opp igjen gamle klassikere og produsere dem på nytt. Et designobjekt har gjerne en historie å fortelle som følger med oss inn i våre hjem. En blander gjerne interiør på budsjett med mer kostbare designikoner- og lamper kan være nettop det, prikken over i-en.

 

 

Forrige artikkel Hvordan belyse ditt hjem på riktig måte?
Neste artikkel Tom Dixon- om å skape gull av skrap