Hopp til innhold
Tid for fint lys ute!

Tid for fint lys ute!

Nå som mørket er over oss er det kanskje på høy tid å gjøre noe med utebelysningen? Ikke bare trenger vi lys for å se hvor vi skal finne inngangsdøren eller hvor vi skal parkere bilen. Vi vil jo gjerne dekorere litt med lys også! Lys er jo en perfekt stemningsskaper og et dekorelement man kan gjøre nytte av ute i hagen eller ved inngangspartiet. Valg av type lampe, og type lys er jo også viktig, og det skal passe med stilen på huset samt ens egen smak og preferanse. Noen trenger veldig mye lys, mens andre behøver mindre. Da er det viktig at en velger rett både ved valg av lampe, men også ved valg av lyskilde. For her er utvalget større enn aldri før.

Etage Vegglampe med integrert Led

Det finnes et stort utvalg av utelamper. Fra de helt klassiske du sikkert kjenner til fra alle nabohusene i gata,  til de mer moderne variantene med ulike typer lysstråler. Etage er et eksempel på en moderne utelampe som gir et spennende lysspill på veggen. Her får du mykt lys uten å blendes da lyskilden ligger helt skjult inni lampen. Led har som kjent meget lang levetid, og lyskilden behøver ikke byttes ut. Bruker også lite med strøm.

 

Front utelampe

Front utelampe er perfekt å bruke ved inngangsdøren eller langs passasjer der en trenger å lyse opp gangveien. Her får man direkte nedadrettet lys, og man unngår derfor blending i nattemørket. Den har også integrert Led lys som ikke behøver å byttes ut, og bruker lite strøm. Den finnes i to størrelser og i to farger.

 

Fold vegglampe

En annen moderne nykommer er Fold vegglampe i messing. Den finnes også i flere farger, men messing er fremdeles populært og nå kan du endelig bruke det ute også.  Det som er så fint med denne lampen er ikke bare det stilrene designet, eller det at den har integrert Led lys. Men det følger med flere mønsterkort du kan sette i lampen slik at du kan variere lysstrålene etter lyst og glede! Har du en lang og kjedelig vegg på boligen din, så blir den straks mer spennende og interessant med lyset fra Fold som vil skinne langs hele husveggen din. Den er også fin å bruke langs gangveier inntil huset. 

 

Avon Vegglampe

Avon Pullert

Avon er også to fine utelamper med integrert Led Lys. Den lille Led dioden inni lampen lyser ned på en reflektor slik at en får indirekte lys uten å se direkte på lyskilden. Man får et mykt lys med denne lampen, og den er også fin å bruke langs gangveier eller ved inngangsparti. Blomsterstolpen er  fin å bruke i hagen din, eller et sted du har lyst å fremheve ved hjelp av litt lys. Den er heller ikke av de mest kostbare hagelampene, så den kan passe for den som har et stramt budsjett.

Soho Vegglampe

Soho er en serie utelamper med enkel form, men med god og solid bruk av materiale og led lys. De kommer i flere farger og størrelser, og kan stå alene eller samlet i en klynge som på bildet over. Gir et flott og eksklusivt preg på boligen din, og er nok litt nyskapende på utelampefronten. Gir et indirekte effektlys. Virkelig et blikkfang på en ellers kjedelig vegg!

 

London Big Stolpe

Vi skal ikke glemme den klassiske stilen. Den tidløse, tradisjonelle og litt staselige stilen. Her også er det et stort og variert utvalg. Fra de helt tradisjonelle til de litt mer moderne men likevel klassisk.  London serien er vel et godt eksempel på nettop det klassiske og litt staselige. Disse lampene kommer i flere varianter og størrelser, og vil gi et generelt lys avhengig av hva slags lyskilde du setter i. I denne type lampe er det nok best med en type dekorpære som ikke er for sterk, slik at en ikke føler seg blendet av lyskilden. Her ser en direkte på lyskilden, og da må en ta hensyn til det. Led filament vil for eksempel passe fint i disse lampene, og gir et varmt lyskinn og en fin stemning.

 

 

Messina er også en tidløs men klassisk vegglampe for utebruk. Her også er lyskilden godt synlig, og blir best med en dekorpære i. Passer på alle husets vegger, og kan også være et fint blikkfang på garasjen.

 Lofoten portstolpe

Merker du at det er litt mørkt ved inngangspartiet? Eller skulle du rett og slett hatt ett eller annet som pyntet opp og samtidig ga litt lys? Litt mer lys enn den lykta med kubbelyset i? Da kan Lofoten være et fint alternativ. Den kan monteres på en stolpe, eller brukes som en bordlampe rett og slett. Dekorativ og stemningsfull.

Cisne hagelampe

Et annet fint dekorelement med lys i som passer fint i hagen din eller ved inngangspartiet er disse runde kulene med lys i tre størrelser.

Cisne hagelampe.  Gir flott stemning i mørket og kan plasseres overalt.

Function Lysslynge ute/inne

Sist men absolutt ikke minst, den perfekte måten å skape steming i hagen på må vel være denne flotte lysslyngen som er beregnet for å tåle litt vind og vær. Den er godkjent for bruk ute, og er hele ti meter lang med 10 Led pærer som gir et godt og varmt lys. Den kan henges i et tre over et hagebord, eller plasseres på kroker langs husveggen, eller oppi en stor krukke ved inngangsdøren. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Det må vel være den enkleste måten å skape stemning med lys ute vel? 

 

Husk at du kan få veiledning til å velge rett belysning ute om du synes det er utfordrende. Vi hjelper deg frem til valg av lampe og evt plassering. Ikke minst til å finne rett lyskilde til ditt behov. Send oss en mail på www.fintlys.no om det er noe du lurer på.

 

- Fintlys.no

Forrige artikkel House Doctor- din personlige huslege!
Neste artikkel Helsort Birdy!