Hopp til innhold
LAGERSALG 🌟
LAGERSALG 🌟
Sånn lyser du opp hytta

Sånn lyser du opp hytta

Hytteeiere er som folk flest: forskjellige. Noen vil ha det lite, enkelt og ujålete, noen vil ha det stort, avansert og eksklusivt. Vi har belysning til alle typer hytter og stiler, og i dette innlegget kan du la deg inspirere uansett hvilken stil du foretrekker.

 

Den moderne og funksjonelle hytta.

Den moderne og funksjonelle hytta har ofte et minimalistisk, lyst og nordisk preg. Denne hytta har et moderne uttrykk med rene linjer og naturlige materialer som passer like bra på fjellet som ved sjøen.

 

gulvlampe til hytta

Pull Lamp fra Muuto er en lampe med personlighet. Lampen kommer både i eik og i grått. Med sitt enkle og organiske materialbruk representerer Pull Gulvlampe den skandinaviske designtradisjonen. Høyden på skjermen justeres ved å dra i ledningen.

 

vegglampe moderne hytte

Noc Button Lamp fra Hay er bygget opp rundt to roterende mekanismer og kan derfor justeres etter behov. Skjermens innside er hvit så den reflekterer lyset godt. Lampen har en pen pulverlakkert overflate, en fin kontrast til skjermens kantede form.

 

vegglampe hytte

Post vegglampe fra Muuto er en innovativ lampe med grafisk karakter og god funksjonalitet. Du kan plassere, vri og dimme ned lampens lysenhet i henhold til individuelle behov. En meget smart lampe som gir deg mange muligheter til  å belyse rommet.

 

gulvlampe hytte

 

Post gulvlampe har to lysenheter. Bruk magnetfestene til å plassere lysenhetene individuelt langs stangen på gulvlampen eller på hvilken som helst overflate. Det kan kjøpes flere lyspunkt å settes på gulvlampen om ønskelig

 

gulvlampe hytte

 

Vega gulvlampe kommer både i eik og valnøtt og kler den nordiske hyttestilen godt. De kryssede bena skaper en ekstra tvist i lampen.

 

belysning hytte 

Den minimalistiske Tilo-serien utstråler nordisk eleganse med et stringent design og rene linjer. Den smale lampeskjermen avgir et nøyaktig nedadrettet lys, og med det umiskjennelige karaktertrekket med ask og matt metall er Tilo den perfekte tilføyelsen i den stilige og moderne boliginnredningen. Pendelen har stor anvendelighet – bruk den på en rekke over spisebordet eller kjøkkenøya, til å lyse opp et mørkt hjørne i stuen eller ved siden av sengen i stedet for en vegg- eller bordlampe. Lampen kan brukes med og uten tretopp.

 

 

  taklampe hytte

Acorn fra Northern ble designet av Atle Tveit i 2012. Lampens strømlinjede form er inspirert av en eikenøtt. Når den modne nøtten faller ut av skallet og den tomme toppen blir igjen. Den store, åpne formen på lampen gjør dette til en velegnet pendel til for eksempel spisestue eller kjøkkenbord. En får god lysspredning, og man kan ha mye lys i uten å bli blendet. Det følger med både eikedetaljer og valnøttdetaljer, slik at en kan velge hva man vil ha på lampen.

 

Den kontinentale hytta.

Den kontinentale hytta har et eksklusivt preg. Hytta til Johannes Klæbo har et tydelig kontinentalt preg, og se bare hvordan belysningen fra Hadeland Glassverk passer perfekt inn i hytta hans.

lamper hytta til klæbo

Arkivlampe 4014 munnblåses og slipes for hånd etter tradisjonsrike metoder av dyktige håndverkere på Hadeland Glassverk. Som eier av en arkivlampe får du et unikt produkt basert på lidenskapelig håndverk og norsk designhistorie.

 

taklampe hytte

Krystallkulene fra Hadeland Glassverk kommer i mange ulike farger og mønster og henger her i en fin kombinasjon over spisestuen på hytta til Johannes Klæbo.

 

 

gulvlampe hytte

Oslo Wood lampen er en yndet lampe i mange hjem, og den passer også utmerket godt på hytta. Lampen kommer i flere forskjellige farger, både på skjerm og på ben. Se alle kombinasjonene her.

 

 

takpendel hytte     

Soprano takpendel er en vakker og moderne taklampe i messing med 8 klare glass. Denne blir utrolig lekker over et spisebord eller over salongbordet. Lampen kommer i sort med røykfarget glass og i messing med hvitt glass.

 

bordlampe hytte

Roxy lampeserie er veldig populær og kommer i flere modeller; bordlampe, vegglampe, takplafond og takpendel. Roxy kommer også i flere størrelser. 

 

 

bordlampe hytte

Arkiv 4218 bordlampe passer perfekt til den kontinentale hyttestilen, som her på hytta til Klæbo. 

 

 belysning til hytte

Brooklyn 44 er en tøff bordlampe med et stort røkfarget glass. Bruk av dekorpære i denne gjør den til et flott blikkfang. 
Lampen finnes i flere utførelser.

 

 

belysning hytte

Andrew er en lekker og iøynefallende lampe i sort metall med 6 kupler i klart glass.

 

bordlampe på hytta

Lunden er en  bordlampe i sort metall med skjerm i grå tekstil fra Marksløjd.

 

 

Den tradisjonelle hytta.

Den tradisjonelle hytta er bygget av solide materialer, har et tidløst uttrykk og passer like godt på fjellet som ved sjøen. Den tradisjonelle hytta har ofte gått i arv, og nye generasjoner ønsker kanskje å fornye interiøret for å gjøre den mer til sin egen. En tradisjonell hytte er lun og koselig og harmonerer med naturomgivelsene.

 

 dovre lamper hytta

 

Dovre-serien er en serie lamper i moderne og rustikk utførelse. Lampene er rammet inn av sort metall og har klart glass. Lampene fra Dovre kommer som bordlampe, vegglampe og taklampe. 

 

Lysekrone tradisjonell hytte

Cozy lysekrone  - Takkrone fra Marksløjd med stamme i sort metall og åtte beige linskjermer. Lysekronen gir en lun og koselig stemning på hytta.

 

vegglampe hytte

Pelham vegglampe i svartlakkert aluminium og glass fra Marksløjd. Denne lampen er like fin å bruke innendørs som utendørs.

 

vegglampe hytte

Mango vegglampe er en stilren messingfarget vegglampe i metall med lesearm og sort skjerm. Lampen passer fint i stue, i gang og på soverommet. 

 

takpendel hytte

Groa takpendel er en åpen pendellampe med en trekonstruksjon som gir et vakkert skyggespill – et samspill mellom lys og skygge er pendellampens utgangspunkt. Lysets spres nedover og ut i rommet på flotteste vis. Groa takpendel kommer i to størrelser: 30 cm og 40 cm.

 

Den eksklusive hytta.

Mange ønsker seg litt ekstra luksus på hytta, og gitt den tiden mange nordmenn bruker på hyttene sine er det ikke vanskelig å forstå at man ønsker å legge litt mer i det. Den eksklusive hytta gir gjestene følelsen av å være på hotell, bare enda litt bedre. Den eksklusive hytta har gjerne et maskulint preg, og det maskuline er lettest å få frem med mørke, kjølige farger, hvor interiøret har et rått og moderne uttrykk.

Flos lysekrone 

Flos lysekrone 2097 ble designet av Gino Sarfatti i 1958 og har blitt et lampeikon. Dette er en tidløs og klassisk lysekrone som gir mye lys til rommet. Lysekronen passer perfekt i taket på den eksklusive hytta. Lysekronen kommer i flere forskjellige farger og størrelser. Her avbildet hjemme hos dyktige Lene S. Pedersen

 

glitre dråpe

 
Dråpelampene er designet av Lina Rincón, som har hentet inspirasjon til lampene i vannets bevegelser. Interiørdesigner Christina Skjevik har komponert denne lampesammensetning som heter Glitre, men Dråpelampene selges også enkeltvis eller i ønsket kombinasjon. Dråpelampene er munnblåste og formet for hånd etter 250 år gamle tradisjoner på Hadeland Glassverk.
Se alle Dråpelampene her.

 taklampe hytte

Hanging lamp black metal strips fra Nordal er en unik og lekker takpendel. Lampen består av tynne strips av metall, en moderne og industriell vri på den klassiske lysekroneformen. Det er plass til 6 lyspærer. Lampen er laget av jern og veier 5.25 kg. Denne lampen blir virkelig et flott blikkfang over spisestuen, i trappeoppgangen eller under et høyt tak. 

 

lysekrone på hytta

 

Manola lysekrone fra Herstal er en lysekrone som blit brukt mye i hytter. Lysekronen har et moderne og klassisk preg. Lampen har elegant utforming og passer godt over spisebordet eller under et høyt tak. Lysekronen kommer med 12 eller 20 armer, i flere forskjellige farger/materialer og kommer også med LED. 
 

 taklampe maskulin hytte

Gubi Semi pendant i matt sort er en tidløs og stilren pendel som passer like fint over spisebordet som over salongbordet. Lampen ble designet av de danske arkitektene Claus Bonderup og Torsten Thorup allerede i 1967. Året etter vant de en pris for lampens unike design og den ble etterhvert verdenskjent som et designikon. Bruk av toppforspeilet lyspære gjør at man ikke blir blendet av lyskilden, og man får et indirekte lys.
 

 

vegglampe hytte


Flos 265 vegglampe er tross sin alder like moderne og funksjonell i dag som den gang den ble designet av Paolo Rizzatto i 1973. Lampen er med sin lange arm og motvekt meget fleksibel og lett å dra ut over bordet eller sofaen, som den er lett å legge inn mot veggen igjen. Den er bevegelig i alle ledd, og kan svinges både opp og ned, samt til høyre og venstre. Man får et direkte lys med denne lampen, og derfor egner den seg spesielt godt som arbeidslys eller leselys. 

 

taklampe på hytta


Heat taklampe minner om en glødende sky av flammer, og er et resultat av designerens eksperimenter med materialer og konstraster. Lampen er et syn og virkelig et blikkfang i rommet. Passer fint over spisestuen, under et høyt tak eller for seg selv i et hjørne av rommet. gir et lunt stemningslys, og vi anbefaler bruk av dekorpære i denne.

 

taklampe på hytta


Heat pendel er et stykke kunst og lampe på en gang. Heat er laget av rustfritt stål, og har et sølvfarget utseende som ser ut til å skimre når lyset skinner igjennom. Lampen endres i utseende når lyskilden er slått på. Når strømmen er avslått ligner lampen er sølvaktig sky som svever i rommet.
Heat pendel er tilgjengelig i to størrelser og i sølv og messing.

 

Hero kommer som både takpendel og som plafond.Lampen gir et flott lys og vil bli et smykke i rommet. Lampen kan dimmes helt ned og tilpasses enhver anledning. 
 

 belysning til hytte

Ester fra Globen Lighting er en spennende lampe i sekelskiftestil. Lampen er inspirert av de atmosfæriske klassiske oljelampene fra fortiden. Ester har en 2 meter lang perlemor tvinnet tekstilkabel med bryter.

 

 

vegglampe til hytte


Canton vegglampe er en fin vegglampe med bevegelig arm og dimmer på veggfestet. Perfekt som leselampe over sengen eller over sofaen. Laget av metall og kan beveges for å styre lysretningen. Finnes i flere farger.
 
Vi har stort utvalg av spotter og downlights som passer til alle hyttestiler. 

 

belysning til hytte

Oz Rcessed er en  stilfull og enkel spot for innfelling. 

 

Til slutt noen belysningstips!

  • Husk at spisebordet er midtpunktet for familiehygge og her skal det både spises, spilles spill og tegnes og males. Sørg derfor for at du har nok lys over dette bordet.
  • Et godt leselys ved godstolen eller ved sofaen er viktig når du skal sette deg ned for å lese en bok eller løse kryssord.
  • Bruk spotskinner der du har klær og utstyr, da finner du lettere det du leter etter.
  • Husk godt lys i boden, der smører du kanskje både ski og klargjør andre ting. 
Neste artikkel Belysning til soverommet